lunes, 29 de diciembre de 2014

Taxonomia de Bloom

Benjamin Bloom va classificar les activitats educatives graduades de més senzilles a més complexes, aquesta classificació es coneix com a taxonomia de Bloom. Les activitats educatives es van definir en tres dominis: domini cognitiu, afectiu i psicomotor.

L'any 2000 es va revisar i es van modificar algunes coses. Podeu veure les diferències entre l'original i la de l'any 2000 aquí:


Per més informació fes clic aquí.

La tasca a realitzar després d'informar-nos sobre aquest tema consistia en crear una taula on hi haguessin totes les eines que hem anat utilitzant al llarg d'aquest quadrimestre i quines habilitats cognitives es desenvolupen en cadascuna, aquí teniu la meva:


domingo, 28 de diciembre de 2014

Mapes conceptuals

Els mapes conceptuals van ser creats per Joseph D. Novak i són utilitzats per a la representació gràfica del coneixement, és a dir, la construcció d'un mapa conceptual és un procés intel·lectual que facilita un aprenentatge significatiu en la mesura en que ens ajuda a integrar els nous coneixements en els nostres esquemes mentals.

Algunes coses que s'han de saber sobre els mapes conceptuals són que els conceptes que hi apareixen estan relacionats per línies i paraules però que aquests conceptes no es poden repetir, un connector pot tenir connectat més d'un concepte i un concepte pot estar connectat a més d'un connector, una falta greu en un mapa conceptual es oblidar el connector.

Un programa per a crear mapes conceptuals és CMapTools, un programa gratuït creat per l'Institute for Human and Machine Cognition.


A la classe de GTIC havíem de crear un mapa conceptual a partir d'una lectura anomenada "Dinar de nadal".

Us deixo a continuació el mapa conceptual que he creat jo a partir del text:






sábado, 27 de diciembre de 2014

Fluxogrames

Segons viquipèdia un fluxograma o diagrama de flux,, és una representació gràfica d'un algoritme. Són una eina que podem usar per representar procediments per a resoldre una tasca. Utilitzen símbols amb uns significats molt definits que representen els passos de l'algorisme i representen el flux d'execució amb fletxes que connecten els punts d'inici i el de finalització, alguns dels símbols són aquests:



Els fluxogrames es poden treballar amb diferents eines com, per exemple, gliffy, un lloc web que ens dona les eines necessàries per a dissenyar diversos tipus de diagrames.


miércoles, 10 de diciembre de 2014

Wordle

Wordle és una aplicació gratuïta on es poden crear word clouds (núvols de paraules), que es poden organitzar de diferents maneres, colors i fonts.

Per utilitzar-lo no és necessari descarregar-se cap programa, només cal entra a la web i començar a crear un núvol. Wordle elimina automàticament les paraules curtes i els signes i ressalta totes les paraules que més es repeteixen fent-les mes grans que les altres.

Una vegada has creat el teu núvol de paraules, Wordle et permet imprimir la imatge, capturar-la en PDF o compartir-la al blog o la galeria de la pàgina.

Per crear un núvol de paraules, el primer que cal fer és accedir a la pàgina web de Wordle i fer clic a "Create your own", una vegada allà tindrem dues opcions:

  • Posar un text (o paraules soltes) al requadre que ens dona i fer clic a "Go"
  • Escriure una pàgina web que contingui un Atom o RSS i fer clic a "Submit"


Apareixerà un núvol de paraules. Si vols eliminar una paraula, només cal posar el cursor a sobre i fer clic al botó dret del ratolí, apareixerà "remove", fem clic i la paraula desapareix. Per posar les paraules en un altre ordre, font o lletra diferent, podem fer clic a "Randomize" sota de la imatge o escollir-ho personalment a la part superior.


lunes, 8 de diciembre de 2014

Jamendo

Segons vikipedia Jamendo és una plataforma musical i una comunitat d'àmbit internacional, creada al voltant de la música lliure, on els artistes poden pujar la seva música gratuïtament i el seu públic descarregar-la sota llicència Creative Commons.


A continuació afegiré un vídeo on explica què és més detalladament:

domingo, 7 de diciembre de 2014

Els blogs

Segons la Viquipèdia un blog, o en espanyol també una bitácora, és un lloc web periòdicament actualitzat que recopila cronològicament textos o articles d'un autor o diversos autors, en què apareix en primer lloc el més recent, on l'autor conserva sempre la llibertat de deixar publicat el que consideri pertinent. El terme blog prové de les paraules web i log ('log' en anglès = diari). El terme espanyol bitácora, en referència als antics quaderns de bitàcora dels vaixells, s'utilitza preferentment quan l'autor escriu sobre la seva pròpia vida com si fos un diari, però publicat a Intenet en línea.

Els blogs permeten que qui ho llegeix pugui comunicar-se amb l'autor i amb altres blogs, però també permeten que s'hi pugui cercar i organitzar informació de diferents formes. Es a dir, és una eina de publicació i comunicació que serveix per exposar i intercanviar idees.


Hi ha diferents tipus de blogs:

  • Blogs de centre: fan la funció de revista digital on podem trobar informació sobre tot allò que es fa al centre.
  • Blogs per a seminaris i cursos de formació en TIC per al professorat: es fan servir per a que els assistents a aquests cursos puguin tenir la informació quan vulguin.
  • Blogs de professors (individuals): són utilitzats per a explicar les seves reflexions, metodoligues, sobre les TIC...


Blogs d'aula, que poden ser:

  • Blogs d'aula del professor: el professor hi penja activitats complementaries, informació, instruccions... per als seus alumnes.
  • Blogs de professor-alumnes: són blogs que permeten la gestió compartida amb diferents graus de responsabilitat per tal de poder fer diferents tasques com per fer un quadern digital on hi hagi les informacions del professor i les entrades dels alumnes.
  • Blogs d'aula de l'alumne: poden ser per a fer tasques proposades pel professor, ensenyar els treballs d'alguna assignatura, explicar algun tema de lliure elecció...


Tota aquesta informació (i més) la podem trobar a la lectura de l'assignatura de GTIC "Usos educatius dels blogs".

Flickr

Segons vikipèdia Flickr és un lloc web gratuït que funciona com a una xarxa social, i que permet emmagatzemar, ordenar, buscar, vendre i compartir fotografies i vídeos en línia. És un servei molt utilitzat pels bloggers com a dipòsit de fotos per allotjar imatges que incrustar als blogs i altres mitjans socials. Es pot accedir al contingut de Flickr sense necessitat de registrar un compte. Tot i així, sí que és necessari fer-ne un per a carregar fotografies o vídeos. 


A continuació us deixo un vídeo on explica què és Flickr d'una manera més entenedora:

Vikipèdia

La Viquipèdia és una enciclopèdia lliure mantinguda per la Fundació Wikimedia, una organització sense ànim de lucre. Els més de 15 milions d'articles (dels quals 4 milions en anglès i 416.044 en català) han estat escrits col·laborativament per usuaris d'arreu del món, i la majoria dels seus articles poden ser editats per qualsevol persona que pugui accedir a la web. 

A continuació afegiré una conferència que fa el creador de viquipèdia on explica molt clarament què és i com funciona:

   

Els wikis

A la classe de GTIC ens van explicar què és un wiki, per a què serveix i com s'utilitza. 

A continuació us afegiré un vídeo explicant què és un wiki:



Hi ha diferents pàgines on treballar amb wikis, en el nostre cas hem utilitzat wikispaces, és una pàgina força sencilla, els passos a seguir per començar un wiki en aquesta pàgina són aquests:
  • Obrir una conta de wikispace amb el teu correu (t'enviaran un email de confirmació)
  • Quan estiguis al teu apartat, fes clic a "New Wiki"
  • Et demanarà que escullis un apartat a "Your Industry", pots contestar o posar que prefereixes no respondre. Després fes clic a "continuar".
  • Escriu el nom del teu wiki i marca la casella de "Wiki" a sota. Fes clic a "creeu".
  • Per editar el wiki, fes clic a "editeu".
  • Per guardar, fes clic a "save"
  • Per canviar el títol, fes clic a "...", al costat de la pestanya d'editar, i després a "dona un nom nou.

Diferències entre blogs i wikis

El blog és un contingut estàtic, on es poden fer etiquetes, organitzar cronològicament, podem establir amb els visitants una interacció o debat i es presenta en mode pergamí. D’altra banda trobem els wikis que per contra és un contingut dinàmic, les seves edicions no compten amb les dates i es comparteixen aportacions amb altres persones.

sábado, 6 de diciembre de 2014

Programari

Els programes d'ordinador són seqüències d'instruccions que el processador va llegint, interpretant i executant, una darrere l'altra. Els programadors escriuen les instruccions que després el processador llegirà i executarà mitjançant llenguatges de programació.

El programari convencional limita la possibilitat de detectar i corregir errades de programació, de fer-hi modificacions, de traduir-lo o fer-lo servir per a finalitats diferents a les previstes pels autors. El programari es classifica en:
  • Programari gratuït (freeware): programes que es poden fer servir lliurement.
  • Programari de prova (shareware): programes que es poden baixar però que demanen un pagament si se'n vol fer ús complet i continuat.
  • Programari comercial: programes que requereixen un pagament previ per a fer-ne ús i disposar d'una llicència comercial.
  • Programari codi obert (open source): ofereix la possibilitat d'accedir al seu codi font. Alhora també garanteix el dret a estudiar-lo, modificar-lo, adaptar-lo, recopilar-lo i difondre'n la versió resultant.
  • Programari lliure (free software): es planteja les repercussions ètiques i socials derivades de l'adopció d'un model d'ús determinat i de la creació de programari. Garanteix simultàniament quatre llibertats:
  1. Llibertat d'usar-lo amb qualsevol finalitat
  1. Llibertat d'estudiar-lo i adaptar-lo a les nostres necessitats
  1. Llibertat de redistribuir-lo a tercers
  1. Llibertat d'introduir-hi millores i fer-les públiques a fi que se'n beneficiï tota la comunitat.
  • El software lliure es basa en la cooperació i la transparència i garanteix aquesta sèrie de llibertats pels usuaris. Als programaris que no són lliures se'ls anomena propietaris o prohibitius.
Per més informació fes clic aquí.

miércoles, 3 de diciembre de 2014

Booktrailer

Què és un booktrailer?

És una de les últimes tendències per promocionar novel·les que consisteix en realitzar un vídeo curt o teaser, similar als trailers cinematogràfics que promocionen pel·lícules o series de televisió. Serveix per que a través de música, imatges, seqüències gravades, efectes, etc capti l'atenció del lector i inciti a la lectura.

En quant a les característiques que crec que té un booktrailer són les següents:

- Poca durada
- Gran intensitat
- Tacta d'enganxar al públic
- Proporciona informació com ara els autors, dates de presentació, etc

Pel que fa a la realització del booktrailer, l'he fet amb la Laura Reyna i la Mònica Segura sobre la novel·la Somriures de Bombai. 

A continuació us deixaré el procés de creació d'aquest i el booktrailer finalitzat.

Procés de creació:



Booktrailer acabat:

lunes, 1 de diciembre de 2014

Twitter

Segons viquipèdia twitter és un servei de xarxes socials i microblogging que permet als seus usuaris enviar missatges de text només, amb una longitud màxima de 140 caràcters mitjançant SMS, missatgeria instantània o bé directament des del lloc web de Twitter.

Us deixo a continuació un vídeo que explica com funciona twitter i les seves característiques:

sábado, 29 de noviembre de 2014

Creative Commons

Quan publiquem algun contingut a Internet que no és nostre pot ser que aquest tingui drets de propietat intel·lectual. Per tal de no incomplir la normativa, podem buscar fotos, vídeos, música... llicenciats en Creative Commons que podem utilitzar, tot i que hem de mirar primer sota quina llicència, però en molts casos només caldrà citar a l’autor. 

Hi ha diferents portals a Internet que ofereixen fotos, música, vídeos... amb llicències de Creative Commons, i que, per tant, podem utilitzar lliurement tenint en compte quina mena de llicència té.


Per fotografies, podem entrar a portals com:
Molts diaris tenen tots els drets reservats (all right reserved), tot i així ens permet citar alguna frase. Passa el mateix amb els llibres. Un diari que té llicències de Creative Commons es El Diario.

Per música, tenim portals com:
I, per últim, els vídeos podem trobar-los a pàgines com:

A més de tenir cura de mirar quines llicències té un contingut d'una altra persona que nosaltres volguem incloure en el nostre blog, quan nosaltres subministrem informació pròpia també ens hem de preocupar per posar quina llicència posem per aquell contingut, ja que si no posem res, significa automàticament que tots els drets estan reservats. Per aconseguir una llicència de Creative Commons és tan sencill com entrar a la pàgina, i a l'apartat de "licence", fer clic a Choose a Licence, escollir quines llicències vols posar al teu blog i, posteriorment, copiar l'embed que et donen a la teva pàgina.

viernes, 28 de noviembre de 2014

Power Point

El Power Point és un programa que permet fer presentacions, i és utilitzat àmpliament en el sector de l'educació. L'ús de projectors en conjunt amb aquest programari, fa d'aquest sistema la manera òptima per comunicar idees i projectes a un directori, a l'aula i a la universitat.

El sistema és bastant senzill: es creen diapositives que contenen informació, en format text, dibuixos, gràfics o vídeos.

Podem parlar de dos grans grups sobre tipus de presentacions:

Les presentacions tradicionals (classe magistral)

Avantatges
  • L’alumne sempre té en pantalla una guia que s’està dient o dels termes claus. 
  • Permet incorporar imatges il·lustrades. 
  • Permet crear esquemes de manera que és fa més intel·ligible la matèria.
  • Podem encertar  tota mena d’elements multi medials com ara: imatge, so, vídeo... 
  • L’alumne té més facilitat per prendre apunts. 
  • Permet utilitzar una variada gamma de colors i formes que clarifiquen el significat dels continguts 

Desavantatges

  • Molts cops hi ha massa informació en les diapositives. 
  • L’orador ja no explica, es limita a llegir la pantalla. 
  • Els colors i les formes es col·loquen en pantalla de forma indiscriminada sense ordre estètic. 
  • Abús dels elements multimèdia. 
  • Si incorporem molts efectes d’animació i transició, correm el ric de que l’auditori miri els efectes i no escolti el discurs. 
  • S’estableix un doble discurs, el de l’orador que va explicant i el de l’oient que va llegint a un ritme diferent.

- Les presentacions d'ús creatiu (constructivisme, aprenentatge social...)


Hi ha un seguit de trets que identifiquen un ús concret de les presentacions com a una modalitat innovadora:
  • Presentacions que treballen en espais que van més enllà de la situació de classe formal. 
  • Presentacions que cerquen i provoquen la interacció professor/alumne o al contrari. 
  • Presentacions que incorporen elements propis del llenguatge audiovisual com un element més que ens facilita l’expressió a classe. 
  • Presentacions que faciliten la creació i l’aprenentatge cooperatiu. 
  • Presentacions que propicien l’estructuració, la síntesi i la reflexió del continguts. 
  • La no limitació de l’ús del programa Power Point a les presentacions. 
  • El Power Point dóna suport i potencia les metodologies que vulguem emprar a classe.

12 PROPOSTES D’ÚS CREATIU I MULTIMEDIAL DEL POWER POINT 
  1. Substituir les tradicionals diapositives de fotografies.
  2. Crear una presentació amb una diapositiva central que contingues una miniatura de totes les fotos i que al clicar a sobre s’obrís una nova diapositiva amb la foto en qüestió ampliada i es podria habilitar altres diapositives amb detalls d’aspectes destacables. Tot plegat acompanyat de botons per poder anar endavant i endarrere.
  3. Fer possible l’accés aleatori a qualsevol imatge o ampliació de manera que és pogués adaptar al ritme i/o interessos de la classe.
  4. Podríem crear un”sac” de sons i melodies de manera que, mitjançant enllaços entre textos escrits en una diapositiva i sons, ens permetessin tenir accés a un repertori.
  5. També ens pot servir per crear material escrit. És molt més fàcil crear esquemes amb Power Point que amb Word, o adjuntar i posar un marc a un parell de fotografies  és més fàcil amb Power Point que no amb PhotoShop.
  6. Crear una sèrie de diapositives amb preguntes i enllaços a diapositives amb les respostes correctes fer una sessió de repàs d’un tema o de coneixements previs diferent i molt motivador. Les possibilitats d’interactivitat del propi programa acompanyen a la interacció amb el grup classe.
  7. Demanar als alumnes treballs fets amb Power Point, aprofundint així en l’esforç de l’alumne a sintetitzar els conceptes.
  8. En el cas dels més petits, podem portar preparat un paisatge i anar col·locant els animals on correspongui.
  9. Fer servir el Power Point com si d’una pissarra es tractés.
  10. Acabar de construir les presentacions fetes amb Power Point entre tota la classe.
  11. Amb els més petits podem tenir en les diapositives del Power Point imatges dels protagonistes, els decorats, els instruments que apareixeran a la història, així com alguns sons i, sobretot, diferents finals per poder triar.
  12. Amb una diapositiva de Power Point podem recollir idees.


Article: Prepara't un powerpoint per a les teves classes però no l'ensenyis als teus alumnes.Jordi Simón i Llovet.

miércoles, 26 de noviembre de 2014

Prezi

Prezi, segons la Viquipèdia, és un un programa de presentacions per explorar i compartir idees sobre un llenç virtual basada en la informàtica en núvol (programari com a servei). Prezi es distingeix per la seva interfície d'usuari amb zoom, que permet als usuaris disposar d'una visió més apropada o més allunyada de la zona de la presentació. Prezi permet als usuaris visualitzar i navegar a través de la informació dins d'un espai 2,5D.

Per fer un Prezi, el primer que cal fer és obrir una conta a: www.prezi.com, quan s'ha fet això, en el nostre apartat de Prezi  veurem que a l'esquerra posa "Nou Prezi", si hi fas clic, s'obre una nova finestra on et dona diferents plantilles per utilitzar com a fons. No és obligatori escollir una, després es pot canviar o afegir. En el cas de que no vulguis cap plantilla, fas clic a "iniciar prezi en blanc", en el cas contrari, selecciones la plantilla i fas clic a "usar plantilla". En la següent pantalla, ens trobem diferents elements:
  • Marcs i fletxes: tant els marcs com les fletxes es poden col·locar en la ruta que seguirà el Prezi, per tant, serveixen per remarcar alguna cosa de la imatge on ho col·loquis.
  • Inserir: podem inserir imatges, símbols i formes, diagrames, vídeos de youtube i  música de fons.
  • Temes: tal com he mencionat abans, aquí podem afegir o canviar el tema seleccionat
Una vegada has col·locat tot allò que vols i al lloc on vols, fas clic a "editar ruta" i vas seleccionant en ordre allò que vols que surti en la presentació final. Si hi ha alguna cosa que no pots seleccionar, intenta allunyar-te o apropar-te més. Cal dir que el Prezi guarda sol els canvis que vas fent a la presentació. Una vegada has acabat, fes clic a "presentar" si vols veure la presentació finalitzada.

Finalment, si fas clic a compartir i després a compartir prezi..., podràs escollir si vols que sigui privat o públic o si vols que el teu prezi sigui reutilitzable.

A la classe de GTIC, ens van proposar fer-ne un definint amb una metàfora què són els animals de companyia per nosaltres, aquí teniu el meu:

lunes, 24 de noviembre de 2014

Padlet

Padlet és una eina per guardar i compartir diferents continguts multimèdia, es pot utilitzar com archiu personal o com a pissarra col·laborativa.

Padlet té uns llocs concrets on posar la informació, l'organització està molt marcada i només es poden posar texts i fotos en requadres.

Té avantatges com:

  • No cal tenir una contrasenya per a crear un suro.
  • Només pot escriure a un suro qui tingui l'enllaç.
  • Es compartit i públic.
  • Si et crees un compte pots compartir el suro amb algunes persones.
  • Normalment la gent busca un ordre concret a seguir.
Us deixo un exemple de Padlet:


sábado, 22 de noviembre de 2014

Sites

Google Sites, segons Viquipèdia, és un producte online gratuït de Google, que ens permet crear pàgines web d'una forma molt senzilla. A més, permet compartir informació amb facilitat per veure-la i compartir-la amb un grup reduït de col·laboradors o amb tota la seva organització, o amb tothom. L'únic requisit per poder utilitzar Google Sites és tenir un compte de Google. 

Per crear un Site s'han de seguir aquests passos:

  • Entrar a la nostra conta de google (crear-ne una si no en tens)
  • Anar a la pestanya de "sites", que es troba o a la part superior a la pàgina principal de google o en una pestanya a la part superior dreta (és una imatge de diferents quadrats), en el segon cas, al fer clic s'obrirà un quadre on veiem totes les aplicacions de google, fem clic a "Sites"
  • Quan haguem entrat, a la part esquerra veurem que posa "crea", hi fem clic.
  • Posem un nom al nostre Site i, si volem, seleccionem un tema.
  • Quan haguem acabat això, fem clic a "crea", a la part superior.
  • S'obrirà una pàgina nova, el nostre Site. Una vegada aquí, ja podem començar a modificar la pàgina.



viernes, 21 de noviembre de 2014

Vídeo y educación

A classe de GTIC hem estat comentat el primer capítol del llibre "Vídeo y educación" de Joan Ferrés. 

Aquest parlava d'aspectes molt importants, com ara l'hemisferi dret i l'esquerre. Al principi, no tenia massa idea del què feia cada part, però després de fer un recorregut en la lectura, he entés que l'hemisferi esquerre controla la part dreta del cos, i que també s'encarrega de processar allò relacionat amb la lectura, l'escriptura, el càlcul. entre d'altres coses. D'altra banda, l'hemisferi dret controla la part esquerre del cos, aquesta es concentra més en el reconeixement dels rostres, reconstruccions de conjunts, divisons artísitques, per tant, podríem afirmar que és l'hemisferi més emocional.
En el desenvolupament de la classe també vam parlar d'altres temes com per exemple el llenguatge audiovisual. Així doncs, en aquesta part ens centrariem en el llegir un text i en mirar una imatge. 

Llegir un text = imatge - idees - emoció

Mirar una imatge/veure vídeo= imatge - emoció - idees

Per tant, la nostra classificació canviaria.

A continuació us el deixaré per tal que el pogueu llegir:


martes, 18 de noviembre de 2014

Anàlisi d'un blog educatiu

Per a poder analitzar un blog educatiu cal fer-se una sèrie de preguntes del tipus: quins continguts hi ha publicats? quin tipus de blog és? quines activitats s'hi desenvolupen? qui publica? hi ha alguna estructura del blog? etc. (podeu trobar més informació sobre analitzar un blog educatiu fent clic aquí)
http://mestreacasa.gva.es/web/ceipbernatartola/29
Després de visitar diferents blogs educatius, analitzaré "El blog de sexto pradera":


És un blog d'aula del professor, és a dir, un blog on es proporciona als alumnes informació, es proposen activitats complementàries, es donen instruccions per a tasques diverses, es mostren recursos multimèdia i enllaços a llocs d'interès, etc... per tant, els continguts que podem trobar en aquest blog són explicacions escrites, algun audiovisual (generalment tutorials de youtube sobre allò que demana el professor en aquella entrada) i imatges (explicatives, gracioses o els logos dels programes que utilitzaran) publicats pel professor i dirigits als seus alumnes. En quant a l'estructura del blog, trobem diferents menús a la part superior i les entrades tenen etiquetes per a una millor localització i té blogrolls, es a dir, trobem enllaços a altres pàgines que qui escriu el blog considera que són d'interès en l'àmbit educatiu. Pel que fa als comentaris, només algunes entrades en tenen, tot i que generalment són de mestres d'altres escoles.

Opino que és un bon blog que serveix per a que els alumnes puguin veure en qualsevol moment allò que han de fer i a més tinguin algunes facilitats a l'hora de fer-ho (com els tutorials).

domingo, 9 de noviembre de 2014

Usos educatius dels blogs

"Usos educatius dels blogs" és una lectura que hem hagut de llegir per a l'assignatura de GTIC. M'ha aportat molts conceptes nous sobre els blogs. A continuació faré un resum dels conceptes que parla:


Primerament, fa una introducció sobre conceptes dels blogs.

  • Les weblogs: és un mitjà de comunicació que afavoreix l'aprenentatge actiu.
  • Els edublogs: són blogs educatius.
  • Les web 2.0: són webs socials, és una web nova, no una tradicional, ja que els mateixos usuaris són els que creen i organitzen el contingut (comunicació és el protagonista, el redactor de la web) espai de lectura i escriptura.
  • El blog (diari): és una web periòdicament actualitzada que recopila cronològicament textos o articles d'un o diversos autors (blogaires).
  • La viquipèdia: és una enciclopèdia lliure de construcció col·laborativa.
  • El RSS: és la font d'actualització de les webs dels diferents usuaris.
  • El wordpress: és un sistema de gestió de continguts de codi obert per a la publicació de blogs a Internet.
Per tant, després de citar alguns conceptes destacables podria dir que la utilització dels blogs en l'àmbit educatiu és molt útil, ja que a part de ser una eina de treball fa que incrementi la comunicació, interacció, entre d'altres coses. I també serveixen per pensar, escriure, compartir i participar. 

Després parla sobre la funció de les etiquetes que és bàsicament l'organització i la identificació de temes per temàtiques de manera que ens permeten localitzar documents ràpidament.

Els avantatges dels blogs, fan incrementar la possibilitat de comunicació, alhora que afavoreix l'activitat dels alumnes, imprescindible per a la construcció dels seus coneixements. També fomenta la interacció, tant entre els alumnes com entre els alumes i els mestres.





jueves, 30 de octubre de 2014

Feedly

Què és Feedly?

Un feed és un arxiu generat per un per un lloc web que es reescriu de manera automàtica cada cop que els continguts de la web en qüestió s'actualitzen. En aquest arxiu permet a qualsevol llegir els continguts d'un portal sense haver d'accedir directament a ell per a veure si hi ha quelcom nou.

Què és un lector de feeds?

És un canal a través del qual podem llegir els feeds de diferents portals. El seu funcionament és similar al dels correus electrònics però en comptes de rebre emails reps les noves actualitzacions dels portals que esculls a través dels seus respectius feeds.

Feedly és una eina molt útil per estalviar temps i tenir ordenat tots els continguts que pugin tenir un interès per a tu. El gran atractiu d'aquesta eina és la seva simplicitat.  Un cop accedeixes a la pàgina principal tens accés directe a totes les fonts de continguts gràcies a la tecnologia RSS.


Com crear un Feedly

Primer de tot s'ha d'entrar a: feedly.com. Per accedir et demanarà el teu compte de Google. En el cas que no tinguis és molt recomanable fer-se'n. 

El primer que veuràs un cop hagis accedit, és un panell central on podràs llegir els articles i una columna a la part esquerra amb la llista de fonts i categories.

domingo, 26 de octubre de 2014

Editor de vídeo de Youtube

Els alumnes de primer d’educació infantil hem hagut de fer un vídeo per a l’assignatura de GTIC per tal d’aprendre a utilitzar l’editor de vídeos de Youtube.

El passos que he hagut de fer sevir per publicar el vídeo han estat els següents:

- Primer s'ha d'escollir què es vol gravar i gravar-ho. 

- Un cop gravat es pugen els vídeos a Youtube clicant a "Penja un vídeo". Després selecciona els vídeos que vols i espera a que es carregui. 

- Un cop pujats tots els vídeos que vols unir,  fes clic a dalt a la dreta, on trobaràs el teu nom, i després a “gestor de vídeos”

S’obrirà una pàgina on hi hauran tots els vídeos penjats, fes clic a "millores". Sota del vídeo, fes clic a “prova l’editor de vídeo de Youtube”, s’obrirà una pàgina on estaran tots els vídeos a la dreta i una pantalla a l’esquerra per previsualitzar tota l’edició que facis.

Per editar, arrossega els vídeos en l’ordre que vulguis a sota. Per escurçar-los, al posar-te a sobre del vídeo una vegada l’has arrossegat al seu lloc et surten unes fletxes, unes a l’esquerra i les altres a la dreta, mou-les segons com vulguis que quedi. Aquest ha estat el vídeo creat per mi:

Després de fer tots aquests passos, tens més opcions que trobaràs a sobre dels vídeos de la dreta com posar música, fotos, text...



Aquest ha estat el vídeo creat per mi:


viernes, 24 de octubre de 2014

Google Drive

Google Drive és una aplicació de google en la que es poden crear diferents carpetes, documents, presentacions, fulls de càlcul, formularis i dibuixos que, o bé pots compartir amb la gent que tu esculls per a que ells també puguin editar-lo o només visionar-lo, o bé pots escollir la opció de que sigui privat. Per a més informació feu clic aquí. 

Els alumnes de primer d’educació infantil, per grups, havíem de crear un document, una presentació i un qüestionari sobre un tema que nosaltres escollíssim. Les del meu grup vam escollir com a tema: les noves tecnologies, la seva importància en l’actualitat i el seu domini a la societat.


Per fer-ho, vam accedir al nostre correu i una de nosaltres va crear el document, la presentació i el qüestionari i ens va incloure a nosaltres per a que també poguéssim visionar i modificar-ho. Una vegada redactats, vam enviar el qüestionari a totes les persones que cursen primer d’educació infantil a la nostre facultat per tal de que el contestessin.

A continuació adjunto el qüestionari per tal de que qui vulgui contestar-lo pugui fer-ho, si no ho veus amb claredat fes click clic aquí. 



Aquí us deixo el document:



 Aquí us deixo les respostes del qüestionari: