domingo, 9 de noviembre de 2014

Usos educatius dels blogs

"Usos educatius dels blogs" és una lectura que hem hagut de llegir per a l'assignatura de GTIC. M'ha aportat molts conceptes nous sobre els blogs. A continuació faré un resum dels conceptes que parla:


Primerament, fa una introducció sobre conceptes dels blogs.

  • Les weblogs: és un mitjà de comunicació que afavoreix l'aprenentatge actiu.
  • Els edublogs: són blogs educatius.
  • Les web 2.0: són webs socials, és una web nova, no una tradicional, ja que els mateixos usuaris són els que creen i organitzen el contingut (comunicació és el protagonista, el redactor de la web) espai de lectura i escriptura.
  • El blog (diari): és una web periòdicament actualitzada que recopila cronològicament textos o articles d'un o diversos autors (blogaires).
  • La viquipèdia: és una enciclopèdia lliure de construcció col·laborativa.
  • El RSS: és la font d'actualització de les webs dels diferents usuaris.
  • El wordpress: és un sistema de gestió de continguts de codi obert per a la publicació de blogs a Internet.
Per tant, després de citar alguns conceptes destacables podria dir que la utilització dels blogs en l'àmbit educatiu és molt útil, ja que a part de ser una eina de treball fa que incrementi la comunicació, interacció, entre d'altres coses. I també serveixen per pensar, escriure, compartir i participar. 

Després parla sobre la funció de les etiquetes que és bàsicament l'organització i la identificació de temes per temàtiques de manera que ens permeten localitzar documents ràpidament.

Els avantatges dels blogs, fan incrementar la possibilitat de comunicació, alhora que afavoreix l'activitat dels alumnes, imprescindible per a la construcció dels seus coneixements. També fomenta la interacció, tant entre els alumnes com entre els alumes i els mestres.





No hay comentarios:

Publicar un comentario