domingo, 7 de diciembre de 2014

Els blogs

Segons la Viquipèdia un blog, o en espanyol també una bitácora, és un lloc web periòdicament actualitzat que recopila cronològicament textos o articles d'un autor o diversos autors, en què apareix en primer lloc el més recent, on l'autor conserva sempre la llibertat de deixar publicat el que consideri pertinent. El terme blog prové de les paraules web i log ('log' en anglès = diari). El terme espanyol bitácora, en referència als antics quaderns de bitàcora dels vaixells, s'utilitza preferentment quan l'autor escriu sobre la seva pròpia vida com si fos un diari, però publicat a Intenet en línea.

Els blogs permeten que qui ho llegeix pugui comunicar-se amb l'autor i amb altres blogs, però també permeten que s'hi pugui cercar i organitzar informació de diferents formes. Es a dir, és una eina de publicació i comunicació que serveix per exposar i intercanviar idees.


Hi ha diferents tipus de blogs:

  • Blogs de centre: fan la funció de revista digital on podem trobar informació sobre tot allò que es fa al centre.
  • Blogs per a seminaris i cursos de formació en TIC per al professorat: es fan servir per a que els assistents a aquests cursos puguin tenir la informació quan vulguin.
  • Blogs de professors (individuals): són utilitzats per a explicar les seves reflexions, metodoligues, sobre les TIC...


Blogs d'aula, que poden ser:

  • Blogs d'aula del professor: el professor hi penja activitats complementaries, informació, instruccions... per als seus alumnes.
  • Blogs de professor-alumnes: són blogs que permeten la gestió compartida amb diferents graus de responsabilitat per tal de poder fer diferents tasques com per fer un quadern digital on hi hagi les informacions del professor i les entrades dels alumnes.
  • Blogs d'aula de l'alumne: poden ser per a fer tasques proposades pel professor, ensenyar els treballs d'alguna assignatura, explicar algun tema de lliure elecció...


Tota aquesta informació (i més) la podem trobar a la lectura de l'assignatura de GTIC "Usos educatius dels blogs".

No hay comentarios:

Publicar un comentario