miércoles, 10 de diciembre de 2014

Wordle

Wordle és una aplicació gratuïta on es poden crear word clouds (núvols de paraules), que es poden organitzar de diferents maneres, colors i fonts.

Per utilitzar-lo no és necessari descarregar-se cap programa, només cal entra a la web i començar a crear un núvol. Wordle elimina automàticament les paraules curtes i els signes i ressalta totes les paraules que més es repeteixen fent-les mes grans que les altres.

Una vegada has creat el teu núvol de paraules, Wordle et permet imprimir la imatge, capturar-la en PDF o compartir-la al blog o la galeria de la pàgina.

Per crear un núvol de paraules, el primer que cal fer és accedir a la pàgina web de Wordle i fer clic a "Create your own", una vegada allà tindrem dues opcions:

  • Posar un text (o paraules soltes) al requadre que ens dona i fer clic a "Go"
  • Escriure una pàgina web que contingui un Atom o RSS i fer clic a "Submit"


Apareixerà un núvol de paraules. Si vols eliminar una paraula, només cal posar el cursor a sobre i fer clic al botó dret del ratolí, apareixerà "remove", fem clic i la paraula desapareix. Per posar les paraules en un altre ordre, font o lletra diferent, podem fer clic a "Randomize" sota de la imatge o escollir-ho personalment a la part superior.


No hay comentarios:

Publicar un comentario