martes, 18 de noviembre de 2014

Anàlisi d'un blog educatiu

Per a poder analitzar un blog educatiu cal fer-se una sèrie de preguntes del tipus: quins continguts hi ha publicats? quin tipus de blog és? quines activitats s'hi desenvolupen? qui publica? hi ha alguna estructura del blog? etc. (podeu trobar més informació sobre analitzar un blog educatiu fent clic aquí)
http://mestreacasa.gva.es/web/ceipbernatartola/29
Després de visitar diferents blogs educatius, analitzaré "El blog de sexto pradera":


És un blog d'aula del professor, és a dir, un blog on es proporciona als alumnes informació, es proposen activitats complementàries, es donen instruccions per a tasques diverses, es mostren recursos multimèdia i enllaços a llocs d'interès, etc... per tant, els continguts que podem trobar en aquest blog són explicacions escrites, algun audiovisual (generalment tutorials de youtube sobre allò que demana el professor en aquella entrada) i imatges (explicatives, gracioses o els logos dels programes que utilitzaran) publicats pel professor i dirigits als seus alumnes. En quant a l'estructura del blog, trobem diferents menús a la part superior i les entrades tenen etiquetes per a una millor localització i té blogrolls, es a dir, trobem enllaços a altres pàgines que qui escriu el blog considera que són d'interès en l'àmbit educatiu. Pel que fa als comentaris, només algunes entrades en tenen, tot i que generalment són de mestres d'altres escoles.

Opino que és un bon blog que serveix per a que els alumnes puguin veure en qualsevol moment allò que han de fer i a més tinguin algunes facilitats a l'hora de fer-ho (com els tutorials).

No hay comentarios:

Publicar un comentario