sábado, 29 de noviembre de 2014

Creative Commons

Quan publiquem algun contingut a Internet que no és nostre pot ser que aquest tingui drets de propietat intel·lectual. Per tal de no incomplir la normativa, podem buscar fotos, vídeos, música... llicenciats en Creative Commons que podem utilitzar, tot i que hem de mirar primer sota quina llicència, però en molts casos només caldrà citar a l’autor. 

Hi ha diferents portals a Internet que ofereixen fotos, música, vídeos... amb llicències de Creative Commons, i que, per tant, podem utilitzar lliurement tenint en compte quina mena de llicència té.


Per fotografies, podem entrar a portals com:
Molts diaris tenen tots els drets reservats (all right reserved), tot i així ens permet citar alguna frase. Passa el mateix amb els llibres. Un diari que té llicències de Creative Commons es El Diario.

Per música, tenim portals com:
I, per últim, els vídeos podem trobar-los a pàgines com:

A més de tenir cura de mirar quines llicències té un contingut d'una altra persona que nosaltres volguem incloure en el nostre blog, quan nosaltres subministrem informació pròpia també ens hem de preocupar per posar quina llicència posem per aquell contingut, ja que si no posem res, significa automàticament que tots els drets estan reservats. Per aconseguir una llicència de Creative Commons és tan sencill com entrar a la pàgina, i a l'apartat de "licence", fer clic a Choose a Licence, escollir quines llicències vols posar al teu blog i, posteriorment, copiar l'embed que et donen a la teva pàgina.

No hay comentarios:

Publicar un comentario