jueves, 30 de octubre de 2014

Feedly

Què és Feedly?

Un feed és un arxiu generat per un per un lloc web que es reescriu de manera automàtica cada cop que els continguts de la web en qüestió s'actualitzen. En aquest arxiu permet a qualsevol llegir els continguts d'un portal sense haver d'accedir directament a ell per a veure si hi ha quelcom nou.

Què és un lector de feeds?

És un canal a través del qual podem llegir els feeds de diferents portals. El seu funcionament és similar al dels correus electrònics però en comptes de rebre emails reps les noves actualitzacions dels portals que esculls a través dels seus respectius feeds.

Feedly és una eina molt útil per estalviar temps i tenir ordenat tots els continguts que pugin tenir un interès per a tu. El gran atractiu d'aquesta eina és la seva simplicitat.  Un cop accedeixes a la pàgina principal tens accés directe a totes les fonts de continguts gràcies a la tecnologia RSS.


Com crear un Feedly

Primer de tot s'ha d'entrar a: feedly.com. Per accedir et demanarà el teu compte de Google. En el cas que no tinguis és molt recomanable fer-se'n. 

El primer que veuràs un cop hagis accedit, és un panell central on podràs llegir els articles i una columna a la part esquerra amb la llista de fonts i categories.

domingo, 26 de octubre de 2014

Editor de vídeo de Youtube

Els alumnes de primer d’educació infantil hem hagut de fer un vídeo per a l’assignatura de GTIC per tal d’aprendre a utilitzar l’editor de vídeos de Youtube.

El passos que he hagut de fer sevir per publicar el vídeo han estat els següents:

- Primer s'ha d'escollir què es vol gravar i gravar-ho. 

- Un cop gravat es pugen els vídeos a Youtube clicant a "Penja un vídeo". Després selecciona els vídeos que vols i espera a que es carregui. 

- Un cop pujats tots els vídeos que vols unir,  fes clic a dalt a la dreta, on trobaràs el teu nom, i després a “gestor de vídeos”

S’obrirà una pàgina on hi hauran tots els vídeos penjats, fes clic a "millores". Sota del vídeo, fes clic a “prova l’editor de vídeo de Youtube”, s’obrirà una pàgina on estaran tots els vídeos a la dreta i una pantalla a l’esquerra per previsualitzar tota l’edició que facis.

Per editar, arrossega els vídeos en l’ordre que vulguis a sota. Per escurçar-los, al posar-te a sobre del vídeo una vegada l’has arrossegat al seu lloc et surten unes fletxes, unes a l’esquerra i les altres a la dreta, mou-les segons com vulguis que quedi. Aquest ha estat el vídeo creat per mi:

Després de fer tots aquests passos, tens més opcions que trobaràs a sobre dels vídeos de la dreta com posar música, fotos, text...



Aquest ha estat el vídeo creat per mi:


viernes, 24 de octubre de 2014

Google Drive

Google Drive és una aplicació de google en la que es poden crear diferents carpetes, documents, presentacions, fulls de càlcul, formularis i dibuixos que, o bé pots compartir amb la gent que tu esculls per a que ells també puguin editar-lo o només visionar-lo, o bé pots escollir la opció de que sigui privat. Per a més informació feu clic aquí. 

Els alumnes de primer d’educació infantil, per grups, havíem de crear un document, una presentació i un qüestionari sobre un tema que nosaltres escollíssim. Les del meu grup vam escollir com a tema: les noves tecnologies, la seva importància en l’actualitat i el seu domini a la societat.


Per fer-ho, vam accedir al nostre correu i una de nosaltres va crear el document, la presentació i el qüestionari i ens va incloure a nosaltres per a que també poguéssim visionar i modificar-ho. Una vegada redactats, vam enviar el qüestionari a totes les persones que cursen primer d’educació infantil a la nostre facultat per tal de que el contestessin.

A continuació adjunto el qüestionari per tal de que qui vulgui contestar-lo pugui fer-ho, si no ho veus amb claredat fes click clic aquí. 



Aquí us deixo el document:



 Aquí us deixo les respostes del qüestionari: